Återbetalningar vid Force majeure

Utsänt mail från SBK

Hej,

Då vi fått förfrågningar från arrangörer om vad som händer med administrativa avgifter om man väljer att ställa in en tävling på grund av Force majeure, så har vi nu fått detta att informera er:

Det är klubben som avgör. Finns olika alternativ:

Alt 1. – Om klubben behåller delar av anmälningsavgiften så behåller också vi den administrativa avgiften. Då får klubben reducera återbetalning med vår administrativa avgift samt egen kostnadstäckning.

Alt 2. – Klubben kan också välja att återbetala hela avgiften när dom ställer in tävlingen och då dras inga administrativa avgifter.

Alt 3. – Klubben återbetalar inte alls och då dras den administrativa avgiften också som vanligt.

Kompletterande svar till utsänt mail

Den centrala avgiften baseras på de som genomför tävlingen alternativt inte är berättigade till återbetalning enligt anvisningarna.

Det innebär att om man vid en strykning inte klickar i att man tar bort anmälan och återbetalar så dras den centrala avgiften.
Antar att eventuell förvirring kring vårt utskick kan bottna i det och att vi kanske skulle varit lite mer tydliga i texten.  

Alt 1. – Om klubben behåller delar av anmälningsavgiften så behåller också vi den administrativa avgiften. Då får klubben reducera återbetalning med vår administrativa avgift samt egen kostnadstäckning.
I delar av anmälningsavgiften inräknas inte de 20:- för manuell hantering av arrangören eller 25:- för inomhustillägg. Detta borde vara alternativet om inte full återbetalning görs och att man i systemet då stryker anmälan UTAN återbetalning så dras den centrala avgiften. 

Alt 2. – Klubben kan också välja att återbetala hela avgiften när dom ställer in tävlingen och då dras inga administrativa avgifter. hela anmälningsavgiften inräknas inte de 20:- för manuell hantering av arrangören eller 25:- för inomhustillägg. Ingen central avgift dras om man noterar alternativet tar bort anmälan OCH återbetalar för alla deltagarna

Alt 3. – Klubben återbetalar inte alls och då dras den administrativa avgiften också som vanligt
Detta registreras då som en anmälan utan att ekipaget startar, t.ex. en sen strykning UTAN återbetalning

Vi räknar dock med att en ny betalningslösning inte ligger så långt fram i tiden så att arrangörerna kommer att slippa den manuella hanteringen.

Vi kan dock inte meddela ett exakt datum ännu.

SPRID DENNA INFORMATION TILL ERA UNDERLIGGANDE KLUBBAR!

Med vänlig hälsning

Camilla Hjort

Tävlingsavdelningen

Svenska Brukshundklubben

Telefon 08-505 875 41, växel 08-505 875 00 Postadress Box 4, 123 21 FARSTA Besöksadress Fryksdalsbacken 20 tavling@brukshundklubben.se www.brukshundklubben.se

Det här inlägget postades i Information. Bokmärk permalänken.