SM Bruks 2021

Så var år 2021 års SM bruks avgjort. Vi vill först och främst tacka alla som gjort detta möjligt i pandemins spår! Jönköpings Bk och Skillingaryd Attila Bk har gjort ett fantastiskt jobb! Ord som återkom under hela arrangemanget var – Ett otroligt fint SM, så välarrangerat och vi blev så väl omhändertagna! Så återigen – En stor eloge och tack för ett väl genomfört SM.

Vi måste ju oxå sträcka lite extra på oss då Småland hade flera ekipage på prispallarna! Vi börjar med rapport där inte mindre än två smålandsekipage visade framfötterna.

Vinnare av rapport SM 2021. Från Värnamo Bk, Anders & Karin Falk med Brukschampion Rissies Jikk. Med en snabb hund, ett bra uppletande och ett mycket fint lydnadsprogram var de klara vinnare. Efter ett brons SM 2019, årets rapporthund 2019 samt två NM silver var det dax att kliva högst upp på pallen!

I år var det riesenschnauzerns år. Med den snabbaste hunden på rapport SM knep Susanne Lundberg och Jörgen Hultberg med Ekhöjdens Dagmar en välförtjänt silvermedalj.

På en hedrande bronsplats kom återigen ett smålandsekipage. Från Jönköpings Bk, Jörgen & Monica Schneider Clasén med Vasadu. Jörgen och Monica är ju gamla i gamet när det gäller SM i rapport men det var ”Vavvas” första SM. En strålande insats!

I spårhundsgruppen hade vi oxå smålandsekipage höst upp. Vinnare av 2021 SM i spår är från Ljungby Bk, Eva Hellström Nilsson med sin Ever on Ize. Eva som innan med Ize har tävlat två SM, där de hamnat som bäst på silverplats 2018, var strålande glad och tyckte att detta var ett av de absolut finaste SM hon deltagit på.

Silvermedaljen gick till Susanne Högdal med Lerkulan Kasper och en hedrade bronsmedalj till Eva Hogmalm med Hexgårdens Asta.

Med 10 på både sök och uppletande och en bra lydnad så såg Jennie Weimén med Rödtottarnas Sjöguld till att säkra guldet. Lite extra roligt då det enligt matte är första gången en Nova scotia duck tolling retriever tar guld i Bruks SM Sök. På hedrande silverplats kom Marlene Lundmark med Canovills Orkan och på bronsplats kom förra årets guldmedaljörer Daniel Halvarsson med Mallekrafts Hejja.

I skyddet blev det spännande ända in till slutet! Elin Bålefalk ledde inför söndagens skyddsarbete, men tätt efter fanns både Anna Löfgren och Sverker Lindblad. Det blev till slut Anna Löfgren med Es-Flindtto´s Hexa som presterade ett stark och jämt resultat alla tre dagarna som tog hem guldet. Sverker Lindblad med Lindjax Mc Coy tog en hedrade silvermedalj och bronsplatsen gick Elin Bålefalk och Clara Av Gybsmalinois.

Det går ju inte att låta bli att nämna att även om Anna definitivt inte är någon nybörjare i SM-sammanhang så var detta SM:et den tredje elitklasstarten i skydd för Anna och Hexa. Mycket bra gjort!

Avslutningstal av SBKs Förbundsordförande Piia Nora och överlämnande av SM statyetten av SM generalen Mikael Ström till nästa års Bruks SM arrangör – Daladistriktet